Fem äventyrsvardagar med MTB, Westernridning, orientering och fredagslägereld

IMG_3345

# 211 Äventyrsplanering
# 212 Lidingö Challenge Orientering
# 213 Westernridning
# 214 MTB cykling
# 215 Tacobuffé vid lägerelden

IMG_3317

Veckan startar som förra veckan slutade, med en rejäl förkylning. Så istället för den planerade kajakturen stannar jag hemma för att bli frisk. Måndagens äventyr som är dag # 211 av 365 Vardagsäventyr blir äventyrsplanering inför kommande fjällvandring. Det händer tydligen något stort nästa vecka och jag tänkte dra till fjälls med maken för att fira (eller kanske det är för att undvika att fira). Planerna varierar mellan några dygn på Fjällnäs och en fjällvandring med tält. Bägge lika lyxigt tycker jag.

IMG_3323

Dag # 212 är det tisdag och som vanligt Lidingö Challenge, en enkel orientering i tuff terräng. Maken är gymnastiktränare för pojkarna så jag tar med mig Astrid som är 4 år och gåspringer den två kilometer korta trailsprintbanan. Enligt resultatlistan kom vi i mål sist av alla som gjorde den banan, men så hann vi plocka blåbär, stanna och kissa, kolla svampar, hitta ett troll och samtidigt hitta alla fem kontroller på banan. En kul aktivitet en vanlig vardagskväll.

IMG_3344

För några veckor sedan bokade jag inte äventyr # 213 – Westernridning. Jag och en gammal kompis från lågstadiet (!) har tagit upp kontakten (tack Facebook) och har bestämt att åka iväg på ridning tillsammans. Vi bokade en turridning på coola Westernranchen Oakwood Ranch. 1,5 timme i full fart i skogen en solig onsdagsförmiddag, det slår kontorsarbete med hästlängder och gör det värt att jobba några timmar när barnen somnat som kompensation för arbetstidsbortfall på dagen.

IMG_3364

Äventyr # 214 var inplanerat sedan länge det också. En av mina medäventyrarare på Haglöfs Adventure Academy, Johanna som varit på ett långt och spännande äventyr på Island i sommar, ville cykla MTB med mig. Maken var inte hemma så jag lånade ut hans MTB till Johanna och vi drog iväg ut i skogen. Jag med handskar, knäskydd och ganska stor vana att cykla i skogen. Johanna med korta tight, inga handskar och inga andra skydd och ingen vana alls att cykla stig. Dessutom med SPD skor, som hon i och för sig hade cyklat en del med, men aldrig i skogen. Och en cykel som var lite för stor och där växlarna strulade en del. Jag hade fegat och velat köra grusväg och tagit det lugnt. Men det var inget för Johanna som höll bra tempo i skogen och inte bangade för att cykla uppför, nerför, över rötter och stenar i värsta proffstilen. Att hon sen gjorde en hel del vurpor när hon inte kom ur SPD-pedalerna gjorde henne till en ännu större äventyrare. Modig, på gränsen till våghalsig ;-)!

IMG_3383

Veckans vardagar avslutades med en dag med högsommarvärme, blå himmel och strålande sol. En vanlig fredag hade vi nog ätit middag hemma och sedan brukar barnen försvinna in på sina rum för att spela Wii eller se på en film. Men en så fin dag och kväll som denna, när dessutom maken kommit hem från tre dagar på konferens, så vill jag gärna göra någonting tillsammans där barnen inte dras iväg av någon skärm. Så vi packar fredagsmysmaten – den för svenska barnfamiljer så vanliga tacobuffén – och åker ut till Hustegaholm och naturreservatet på andra sidan Lidingö. Vid lägerelden dukar vi upp tacobuffé och strax efter att maten står på ”bordet” kommer maken dit direkt från konferensen. En skön avslutning på en vecka där alla haft sina vardagsliv på varsitt håll. Vi hann dessutom med att fiska efter gammelgäddan, även om han valde att stanna i vassen denna sköna sensommarkväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: