# 216 och # 217 På Strövarledarkurs

IMG_3385

Äventyrdagarna 216-217 tillbringades tillsammans med 9 andra kursdeltagare på Strövar- och Frilufsarledarkurs i Friluftsfrämjandets regi. Jag har varit med som hjälpande förälder vi många tillfällen i båda mina söners strövargrupper under de år som de varit strövare. Nu i höst hade alla föräldraledare hoppat av från Lucas grupp och jag blev tillfrågad om jag ville hoppa på som ledare. Självklart ville jag det – en härlig möjlighet att både få vara mer i naturen och mer med barnen. För att få vara ledare fullt ut krävs en kurs i Friluftsfrämjandets regi och i helgen var det dags för kursdagar 1 och 2 av totalt fyra dagar.

IMG_3394

Vi lekte. Och vi lekte. Och vi lekte. Vi skrattade. Vi skrattade mer. Och vi skrattade ännu mer. För på den här kursen övade vi på att leka lekar som passar bra med barngrupper mellan 7 och 13 år när man vill vara ute i naturen. Jag tror att vi lekte över tjugo lekar. Vi var träd som sörplade vatten, vi gjorde namnrebusar med naturmaterial, vi gick tysta promenader, vi byggde äventyrsbanor och vi knöt in oss i knutar. Vi lärde oss även om knopar och om knivar. Vi lagade mat både på stormkök och över öppen eld. Och vi umgicks i dagarna två med andra friluftsintresserade människor.

Mina strövarbarn kommer att få en rolig höst – med många nya och äventyrliga lekar på agendan. Tack till fantastiska kursledarna Lotten och Linda för en inspirerande helg!

IMG_3386IMG_3400

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: