# 226 – # 230 Orientering, kanot, Banff och tacobuffé

# 226 Orientering med 4-åring
# 227 Lidingö Challenge + Banff Filmfestival
# 228 MTB premiär för ledarledd cykling
# 229 Tacobuffé
# 230 Äventyrsdag med Friluftsfrämjandet

IMG_3581IMG_3580
Veckan började en tisdag denna vecka. Nyss hemkommen från Funäsdalen och med 15 liter lingon att rensa. Det och att springa Lidingö Challenge banan med yngsta dottern Astrid var tisdagens äventyr. Jag måste erkänna att jag inte kallar det för orientering när jag frågar om Astrid vill följa med. Utan i vår familj kallas det skattjakt… Hon utrustas med egen karta och egen kompass och när energin tryter på den 2 km långa banan så kan det hända att det ligger en skatt vid kontrollen! Upplevelsen blir ännu bättre när Lidingö Challenge arrangörerna bjuder på After Run fika i målområdet.

IMG_3583IMG_3591
Onsdagens äventyr blev en paus i jobbet mitt på dagen då jag gav mig av ut i orienteringsskogen igen. Lidingö Challenge har arrangerat 8 tillfällen med 2, 4 och 5 km banor på olika platser på ön. Om man inte kan springa på själva tävlingskvällen så kan man klippa ut kartan och springa den när man själv känner för det, banan markeras med käppar i terrängen. Och eftersom jag inte kunde springa den långa banan igår kväll då jag var ensam hemma med Astrid passade jag på att springa den ensam som onsdagsäventyr och äventyr #227. Senare på kvällen fortsatte äventyrsdagen med filmvisning. Men är film verkligen ett äventyr? När det är Banff filmfestival som gästar Stockholm så känns det definitivt äventyrligt att sitta i biofåtöljen och titta på hissnade upplevelser som stora äventyrare genomfört. Som grädde på moset visade Fredrik Erixson, projektledare bakom Haglöfs Adventure Academy och grundare av Årets Äventyrare, en film om året med Haglöfs Adventure Academy. Stort att sitta på jättebiografen Park och titta på bilder av sig själv på den stora bioduken.

IMG_3598IMG_3605

Torsdag, äventyr # 228 och premiär för ledarledd MTB med Friluftsfrämjandet på Lidingö. Vi är 4 stycken ledaraspiranter som går MTB-ledarkurs under hösten och denna torsdag var starten för gemensamma cyklingar för barn, ungdomar och föräldrar. Cirka 10 barn och något färre föräldrar mötte upp vid Stockby motionsgård för 1,5 timmes härlig skogscykling. Vi kör igen onsdag 1 oktober på Grönsta Gärde kl 17.30. Häng med då!

IMG_3612IMG_3621
Fredag = fredagsmys och tacobuffé i de allra flesta svenska barnfamiljer. Så även i vår familj. Denna kväll packade vi med oss buffén och dukade upp den på en klippa på andra sidan Lidingö, väl vald för att kunna njuta av de sista solstrålarna denna vackra höstkväll innan solen gick ner.

IMG_3625IMG_3626IMG_3631IMG_3638
Lördag och mer äventyr med Friluftsfrämjandet. Idag var det dags för Friluftsfrämjandet Lidingös årliga äventyrsdag vid Kyrkviken. Där kan man prova på att kasta räddningslina till en nödställd i en (fiktiv) vak, paddla kanot eller kajak, klättra på läskbackar och träffa Laxe och Mulle. Dagen blev riktigt fin tack vare alla fantastiska frivilliga ideella eldsjälar som engagerat sig och den härliga solen som sken över deltagarna. Vad vi gjorde? Jag, Astrid och Oliver paddlade kanot. Det märks att barnen haft en äventyrlig sommar när de vant hoppar ner i kanoten och säger till mig vad vi ska göra. Vi lekte med Mulle och Laxe och hejjade på killarna som klättrade på läskbackar. Jag ville oxå försöka, men kö med barn var lång och jag ville inte ta en plats från dem…! Nästa gång kanske 🙂

Nu blir det tyst ett tag på bloggen. Imorgon flyger jag till Kiruna för att gå en fjällsäkerhetskurs i regi av Umeå Universitet förlagd till Abisko. Åter igen fredag eller lördag nästa vecka. Det ska bli spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: