# 260 – # 266 Det största äventyret av alla i Funäsdalen

Mindre än 100 äventyrsdagar kvar. Och i helgen har familjen gjort något som känns som början på det största äventyret av alla.

IMG_4017
Men vi börjar från början, med veckans första tre äventyrsdagar. Äventyrsdag # 260 och måndag. Jag vill gärna göra lugnare äventyr ibland och denna ruskiga regniga måndag passar bra för en lång lugn skogsvandring med meditativa inslag. Att röra mig långsamt är något jag behöver, och gärna vill, öva på. Att stanna upp och lyssna på naturen ger möjlighet att lyssna inåt en stund och stanna till en stressig vardag. Skogsmeditation är en perfekt övningsaktivitet. Gå långsamt rakt ut i skogen. Fäst blicken på ingenting. Stanna ibland och bara andas. Sitt still på en sten. Blunda. Känn in naturen och alla ljud från skogen.

IMG_4004
Äventyr # 261 geocachar jag och sonen sent på kvällen. Vi har lagt ut en egen cache som inte riktigt funkar på geocaching.com och admin där vill att vi underhåller och kontrollerar cachen. Så vi ger oss ut med pannlampor i mörkret. Cachen ligger där den ska och vi kollar att positionen med det vi angivit på siten. Den stämmer. Möjligen är problemet att vi gömt cachen lite väl bra. Flera geocachare har nämligen letat efter den men inte hittat den. Vi behöver nog mer träning i detta med att gömma och sätta ut position för våra cacher.

IMG_4005
Äventyr # 262: Trailrun + geocachekontroll. Löptur rakt ut i skogen i vårt lokala naturreservat. Och av nyfikenhet så kollar jag vår geocache i dagsljus. Den är svårare att hitta när det är ljust! Men efter lite sökande hittar jag burken och ser att en person har skrivit i loggboken. Kul!

IMG_4043
Äventyrsdagarna # 263 – # 266 är början på familjens största äventyr. Vi har köpt ett hus i Funäsdalen och ska flytta dit i början av januari. Denna helg har vi både besiktning av hus och besök i skola och förskola. Vi kör upp till Funäsdalen, för sjätte gången i år, på torsdagen. I snöstorm och på isiga vägar. Tack Mitsubishi för bra fyrhjulsdrift på vår Outlander. På vägen upp passar vi på att ta en geocache i Sveg. Vi lär oss så sakteliga att geocacha och på köpet lär vi oss om våra nya hemtrakter. På fredagen besiktigas vårt hus helt utan anmärkning. Barnen besöker sin nya skola och förskola och vi lär oss hitta i vår nya hemby.
IMG_4009
Dagens äventyr? En löptur på snö. Årets första. Tyvärr ligger den inte kvar så länge. Men start så susar vi nerför backarna på fjället.
IMG_4021
Lördag och vackert väder. Jag passar på att bekanta mig med fjällnärområdet och tar en tur till toppen av Funäsdalsberget. Därifrån är utsikten magisk. Tänk att få bo så nära en så fantastisk miljö.

IMG_4030IMG_4033
Söndagen är sista dagen i Funäsdalen för denna gång, nästa gång kommer vi med ett flyttlass till vårt nya hus. Vi ägnar ytterligare en dag åt att lära känna hembyn och passar på att ta ett par geocachar i byn. En av dem ligger vid prästgården som träffades av ett jätteblock med 23 ton sten en natt 1967. Det var berget ovanför som släppt stenen. Ingen skadades men huset flyttades en bit och husets kök fick ny inredning iform av en jättesten.

Ett svar till “# 260 – # 266 Det största äventyret av alla i Funäsdalen”

  1. Hej, så fantastisk att höra att ni flyttar till Funäsdalen! Har följt bloggen sedan i somras när Clara följde med till fårgården på Gotland och du berättade om bloggen. Den har varit sååå inspirerande.
    I augusti var vi i Bydalen för vandring och hundträning. Härligt!

    Lite avundsjuk blir jag – skulle också vilja flytta upp.
    Hälsar
    Ann-Sofie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: