Blir dragen och drar för glatta livet # 288 – # 293

# 288 – Trailrun
# 289 – Långlunch kring lägerelden
# 290 – Draghund
# 291 – Däckdragning
# 292 – Löpning längs Västerdalälven
# 293 – Cykelvagnsutflykt

# 288 Trailrun
Veckans första äventyr blev ett hemmaskogsäventyr. En trailrunrunda rakt ut i skogen utan att följa vare sig motionsspår eller stigar. Ibland var det blött och lerigt, ibland gick det undan på torra partier. Är det ett äventyr, att springa i hemmaskogen? Ja, jag tycker det. Om man väljer okända delar av skogen, utforskar nya platser och väljer bort den vanliga stigen. Ett skönt microäventyr blev det iallafall.

IMG_4406
# 289 Långlunch kring lägerelden
Idag står lunch med en väninna på programmet. I vanliga fall så hade vi troligen mötts i stan på något lunchsställe. Men jag ses numera hellre ute i naturen och tar med maten ut. Det funkar eftersom jag jobbar hemifrån och det tar knappast längre tid att åka från hemmakontoret till stan jämfört med att åka till anda sidan Lidingö. Vi promenerar längs vattnet nära Södergarn och stannar för lunch vid Södergarns vindsskydd. Där gör vi en lägereld och äter indisk daal, en kokos- och linsgryta som med snabbkokt råris passar perfekt som utemat.

IMG_4440IMG_4424
# 290 Draghund med kickbike
Veckans vildaste äventyr. Kanske månadens vildaste till och med. Jag är på väg till Malung för jobb på torsdagen och passar på att stanna i Borlänge på vägen dit. Där bor min kompis Ida som bl.a. har vunnit VM i draghund. Då kör hon skateskidor bakom sin vorstehhund. Idag var det ingen snö så vi selade på hundarna och stog på varsin kickbike bakom. Det gick undan. Hjälp vad det gick undan. Kickbiken är som en MTB men med ett mindre bakhjul och en platta att stå på. Den har till och med dämpare på framgaffeln. Tassa drog iväg med en väldig fart med mig bakom. I nerförsbackarna går äventyret att jämföra med Downhill cykling och i uppförsbackarna är det något jobbigare eftersom man får springa för att hjälpa hunden.

IMG_4449IMG_4461
# 291 Däckdragning
Efter avslutad arbetsdag i Malung-Sälens kommun (se klipp som TV Malung Sälen gjorde här: https://jds.solidtango.com/video/standiga-forbattringar-web, jag är på scen från 5.25 in i klippet!) så träffade jag min Haglöfs Adventure Academy kompis Daniel Börjesson, som ska skida över Svalbard i vår. Han tränar inför sitt äventyr med att dra bildäck i uppförsbacke. Och ikväll fick jag hänga med på träningen. Vi drog bildäck först ner för backen, och sen vände vi och drog uppför. Det kändes rejält, framförallt rumpmusklerna… Livets kontraster, ena timmen står jag på scen inför 200 personer och pratar om idéer och kreativitet, nästa drar jag bildäck ute i skogen i mörkret när snön faller.

IMG_4465
# 292 Löpning längs Västerdalälven
Sista äventyret i Malung blir en tidig morgonlöpning längs med Västerdalälven. Det är precis i gryningen, samhället vaknar till liv medan älven ligger spegelblank. Snart är den is- och snötäckt.

IMG_4484
# 293 Cykelvagnsutflykt
Hemma igen och blir mött av en prickig vattkoppssjuk dotter. Hon är dock inte mer påverkad än att hon har prickar. Ingen feber, inte särskilt mycket kli. Men hon smittar ju och ska nog helst inte anstränga sig för mycket. Lösningen på vattkoppor + äventyrssugen mamma blev en cykelvagnsutflykt. Astrid satt som en prinsessa i vagnen på ett fårskinn med en tjock filt över sig. Vagnen ger ett väldigt bra väderskydd och det blir ganska varmt med taket på. Dessutom har den bra stötdämpning så vi körde på skogsstigar och motionsspår. Fortare mamma, fortare, hörde jag från dottern i vagnen när vi körde uppför. Fortare mamma, det är roligt, kom det i nedförsbackarna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: