Livet i fjällen

Det är drygt en och en halv månad sedan jag avslutade äventyrsprojektet 365 Vardagsäventyr. Det är måndag idag och solen skiner från en klarblå himmel. Det kom lite snö igår så det är åter vintervitt överallt. Jag sitter vid mitt köksbord och blickar ut över Funäsdalssjön, fjällen bortom sjön, skidbacken ner från Funäsdalsberget och den sedan i julas nya Gondolbanan som går från Funäsdalens by upp till toppen av berget. För ett par timmar sedan skickade jag ut mina killar i backen, skolan har studiedag idag så de hänger med sina kompisar i Funäsdalsbergets fina park. Själv ägnar jag förmiddagen åt jobb och tänker ta en tur i längdspåret efter lunch. Här i Funäsdalen är vardagen ett äventyr och äventyren vardag.

Jag tänker fortsätta blogga här. Inte lika ofta som när jag bloggade om projektet ett äventyr om dagen i ett år. Och inte heller tänker jag skriva om vad jag gör varje dag. Det blev ganska tröttsamt till slut att ta selfies med selftimer appen och skriva om vad jag gjort varje dag. Kanske tyckte även du som läser att det blev mycket till slut?!

Det största äventyret under äventyrsåret var vår flytt till fjällen. Till en dröm om ett annat liv, ett lugnare liv med mer natur och mer närvaro. Nu är vår dröm verklighet och jag vill gärna dela med mig några tankar om vårt nya liv i fjällen då och då.

Barnen går i skolan nedanför huset. De har bara 30 meter till skolan och från skolan är det ett jämfotahopp till gondolens dalstation. Det måste vara den skola i världen som har närmast till en gondolbana! Något som betyder mycket skidåkning för alla som vill, både på idrottslektionerna och efter skolan. Och det vill mina killar. Det är mer regel än undantag att de går med skidor och pjäxor till skolan på morgonen för att kunna vara snabbt i backen när det ringer ut.

DSC_0034Utanför förskolan…

Även andra vintersporter är populära här. Eller vad sägs om att skolan bara har något hundratal meter till Funäsdalens skidstadion där längdspåren är välpreparerade och många. Längdskidor, både klassiskt och skate, på och efter skoltid är numera alla tre barnens vardag. Oliver, som är 10 år, tycker det är så roligt att han ibland drar iväg med en kompis de 17 km till grannbyn Bruksvallarna och tar skidbussen tillbaka. Lilla syster Astrid åker ofta skidor med förskolan och byns idrottsförening ordnar skidskola för alla barn från tre års ålder.

DSC_0015Oliver har praktiserat på Topsport och lärt sig valla

En eftermiddag kom 8-åriga Lucas hem med en nyfångad abborre som vi stekte till middag. De hade isfiskat med fritids nere på sjön. Och en annan dag hängde jag med samma klass på halv friluftsdag på fjället. Då stod turskidåkning på programmet och barnen uppmanades ta med matsäck, spade och gärna en vindsäck i packningen. Ni hör ju, det är en annan värld här. En helt fantastisk värld.

Vill du läsa mer om vårt nya liv i fjällen? Fortsätt följa bloggen eller kolla in Instakontot @365aventyr

DSC_0021Barnen tolkar efter vesslan på väg till Anderborgs våffelstuga ute på fjället

IMG_5870En dag i februari var lilla sportspegeln här och filmade byns freeridekids. Kolla SVT Play avsnittet från 22 mars 🙂

DSC_0055Astrid 4 år kör puder tillsammans med freeridekidsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: