Beteendeförändring och flytten till Funäsdalen 2.0

DSC_0370
En av de vanligaste frågor jag får om mitt äventyrsår 365 Vardagsäventyr är ”Hur har det här året förändrat dig?”. Svaret har ofta blivit något vagt och något konkret. Något vagt kring att det känns som om jag lever ett mer äventyrligt liv nu än för drygt ett år sedan. Och något konkret som vår flytt från storstadsstress i Stockholm till ett lugnare liv i fjällen.

Idag blev förändringen tydlig för mig. Vi har sålt vår lägenhet i Stockholm och flyttat allt vårt bohag till huset i Funäsdalen. Skönt att bara ha ett ställe att bo på, skönt att bara ha saker utspridda på en plats. Häromdagen lämnade jag vår gamla lägenhet med de sista prylarna och körde norrut. Men först ville jag springa en runda i mina gamla hemmaskogar – en sista gång. Vi har bott på Lidingö, nära natur och skog, i drygt tio år. Min favoritlöprunda är den gula 5-kilometersslingan. Den är kuperad och går genom skog och över öppna ängar. Och länge tyckte jag den räknades som terränglöpning. Hade jag bråttom eller kände mig svag sprang jag ett varv och kände jag mig stark sprang jag två varv. Idag tänkte jag springa den en sista gång. Men bara några hundra meter in på spåret vek mina ben av in i skogen. In på en mycket smal stig och sedan vidare rakt in i stiglös skog. Motionsspåret, det som jag undvek under hela förra året eftersom det inte kändes som ett äventyr att springa på. Det som jag ibland längtat tillbaka till för att göra något som kändes vanligt och inte så udda. Det hade blivit tråkigt. Omöjligt att springa på. Min sista Lidingölöprunda blev till slut en runda i hemmaskogar, men på okända stigar. Även i hemmaskogar finns äventyret.

Nästa löppass går i fjällen. Men först några fler skiddagar innan vintersäsongen är helt över för denna gång. Ses vi kanske på KarneValborg – Funäsdalens avslutningshelg nästa helg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: