Regn och glada miner på SOG 2015 i Falun

Regn, regn, regn. Lite mera regn. Och så en hel del lera på det. Blöta regnkläder, smutsig cykel och blött tält. Så kan man sammanfatta helgen på Scandinavian Outdoor Games på Lugnets arena i Falun.
DSC_0576

Eller så kan man sammanfatta helgen med glada barn som studsat studsmatta så att de till och med fick träningsvärk i käkmusklerna. Lyckliga barn som tränat parkour med coola killar från Freerunning Sweden. Och en väldigt nöjd mamma som testat Enduro för första gången och fullkomligen älskar utmaningen med hopp, drop och fart på cykeln nerför branta stigar.

Enduro
Det var andra året i rad som jag, mina killar och min bästis Pyran med hennes tjejer åkte till Falun på äventyrsfestivalen Scandinavian Outdoor Games. Förra året åkte vi i samma bil från Stockholm. Numera bor vi 60 mil ifrån varandra och möttes på mitten (nja, det var nog allt lite längre för oss fjällbor att köra, men vi är ju numera norrlänningar och tycker inte att 35 mil i bil är särskilt långt). Vi delade mitt stora Primus H6 tält med plats för både äventyrliga tältare och mycket prylar i absiden i mitten. I år fick vi dessutom sällskap av min kusin och hans familj och deras hundar. Så på campingen kändes det lite som om en cirkusfamilj slagit läger.

För oss tjejer började festivalen med Enduro clinic med She Rides lördag morgon. Det var duktiga Annie Söderberg som höll i clinicen tillsammans med Alexandra Löfvander (från Bike Academy) och Cecilia Thomasson (som är världsmästare i MTB-Orientering). Efter genomgång av broms- och hoppteknik och efter att vi fått lära oss coola termer som wheela och manuala körde vi några av de utförslöpor som var en del av Canyon Enduro Sprint tävlingen som gick av stapeln nästa dag. Känslan av att klara av att hoppa ett litet hopp och faktiskt få luft under cykelhjulen är magisk. Även gamla mammor kan tydligen lära sig att hoppa med cykeln…

Samtidigt som jag var på Enduroclinic var mina killar på parkourträning med Freerunning Sweden. Lyckliga killar tränade hopp, rullar och hinder med några av Sveriges bästa. Den clinicen och efterföljande trampolinclinic var killarnas höjdpunkter. Att det började regna och att de blev fullständigt genomblöta och att de hoppade på studsmattor som mer var som en sjö verkade inte bekomma dem någonting alls. Mellan clinics cyklade de, körde sina kickbikes eller spelade fotboll.

DSC_0574
På kvällen var det dags för tävling. Merell Killer Hill. Ett lopp uppför arenans mördarbacke och ner igen. Vi sprang utklädda som den cirkusfamilj vi kände oss som. Lejonet och lejontämjaren, starke Adolf, tre clowner, husmusen och sist men inte minst cirkusdirektören som sprang i klänning och stövlar. Vi var inte snabbast men vi hade nog roligast. Och så vann vi tävlingen om bäst utklädnad!

DSC_0571

Ett år kvar till nästa festival. Vi längtar redan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: