En natt på fjället

För två år sedan gjorde jag denna vecka mina vardagsäventyr i min dåvarande hemmamiljö, på Lidingö utanför Stockholm. Just denna vecka, i början av oktober, paddlade jag kajak i Stockholms inlopp, cyklade MTB i Kottlaskogen och övade kompassnavigering någon kilometer hemifrån. Allihop något som kändes som äventyr i min vardag.

Igår morse skjutsade maken mig ut till Klinkenparkeringen bortanför Ramundberget. Jag behövde lite tid för mig själv, lite egentid som småbarnsföräldrar ofta kallar det. Min plan var att vandra upp till Skars via Tvärån och hitta en fin plats att sätta upp mitt tält på. Väderleksprognosen lovade flera dagar med klarblå himmel, varma dagar och kalla nätter.

Strax norr om Skars hittade jag den mest magiska av tältplatser. Med utsikt över Sylarna, Helags och Skars. Vid en liten sjö. Med solen lysandes på tältet till sen kväll och med hopp om morgonsol österifrån. Här åt jag min middag. Gick till sängs tidigt, redan strax innan sju när solen gått ner och minusgraderna kröp neråt.

För trots varm dunsovsäck, mitt nya grymma vinterfäiga Hilleberg Unna och rejält med kläder blev det en kall natt. Min gissning är kring -10 grader. Igår kväll låg isen på sjön brevid mig, men inte värre än att jag kunde hacka upp ett hål för att hämta vatten. Men imorse gick det knappt att komma igenom isen…

Två dagar och en natt helt ensam är värt mycket i en småbarnsmammas liv. Ikväll har jag nattat barnen med ny energi, och själv somnar jag snart, lycklig över att få bo så nära de stora äventyren. Nästa gång kanske turen blir längre. Men egentligen spelar det ingen roll. Det är stunden som räknas, inte hur lång stunden är.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: