Protect our winters

pow-logga
Som vintersportälskare är jag som många andra oroliga för framtiden med klimatförändring och global uppvärmning och dess påverkan på våra möjligheter att få fortsätta att ha kul i snön under många generationer framåt. Idag har jag haft ett spännande möte med en av POWs representanter, Erik Huss som driver hållbarhetsföretaget Husstainability, om hur jag kan vara med och påverka i mina hemmafjäll Funäsfjällen.

Om vi alla gör vad vi kan så kan vi tillsammans minska vår miljöpåverkan. Små steg till stora förändringar gäller även här. Undrar du var du ska börja? Här är en lista på 5 smarta steg.

1. TA TÅGET

Det bästa du kan göra för klimatet är att undvika flyget och bilen och istället åka tåg till bergen. Om det är svårt – sträva efter att ta bussen eller samåk flera stycken.

Till Funäsfjällen går det utmärkt att åka tåg via Ljusdal eller Mora. Därifrån går det buss och vissa tider även tåget Inlandsbanan/Snötåget. Eller res kollektivt med bussen Härjedalingen.

2. RES KORTA STRÄCKOR

Vi har fantastisk skidåkning i vår skandinaviska fjällkedja, ta chansen och utforska den. Genom att undvika de långa resorna minskar du din klimatpåverkan rejält.

Plättlätt. Skippa alperna, Kanada och Japan. I Funäsfjällen hittar du allt och lite till. Till en bråkdel av klimatkostnaden.

3. VAR BORTA LÄNGE

Bergen på andra sidan jorden lockar och ibland vill man resa långt för att åka bra snö eller få nya upplevelser, det går inte att komma ifrån. Men när du väl gör det – försök stanna länge och undvik att göra flera korta resor.

Ok, du vill resa långt. Gör en resa. Och stanna borta länge. Passa på att klimatkompensera oxå.

4. KONSUMERA MED MÅTTA

Skidor, kläder och andra prylar påverkar också klimatet och miljön. Försök därför att minska din konsumtion och välj varumärken som bryr sig om planeten. Köp bra grejer som håller länge.

Kvalitet håller i längden. Köp begagnat och laga istället för att köpa nytt.

5. BLI EN DEL AV KAMPEN

Vi skidåkare kan göra skillnad genom att tillsammans bli en stark röst i samhällsdebatten. Vill du vara med?  Läs mer om just det på protectourwinters.se (5 steg hämtade Åka Skidor)

Vill du oxå vara med och engagera dig? Ta kontakt med POW eller maila mig på louise (a) 365aventyr.se. Mer om POW och miljöengagemang kommer såklart här på bloggen.

Kärlek och snö ❤️❄️
/Louise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: