Idéer och äventyr

Foto: Johan Fredholm / fjallportalen.com

Forskning om idéer

Jag har ägnat 20 år åt att forska om idéer, kreativitet och medarbetardrivet förbättringsarbete. Den delen av mitt liv får sällan något utrymme här i bloggen eller i min äventyrsvärld, även om det är som forskare, författare och föreläsare jag har min främsta inkomstkälla.

Destination Funäsfjällen

En dröm och ett mål jag har är att kunna kombinera mina två världar, att kunna jobba både med idéer och äventyr – samtidigt. I torsdags tog jag ett steg mot det målet när jag föreläste för Destination Funäsfjällens medlemmar om både äventyr och om idéer. En röd tråd i föreläsningen var att många små är större än en stor.

Många små är större än en stor

Många små äventyr i mitt projekt 365 Äventyr ledde för mig och för min familj till ett stort äventyr när vi valde att lämna storstadsstress och ekorrhjulsliv i Stockholm för ett mer äventyrligt liv i Funäsdalen. På samma sätt visar min och andra kreativitetsforskares studier att många små idéer som kommer från alla medarbetare i en organisation är bra mycket större än en stor innovation eller ett stort förändringsprojekt.

Är du intresserad av att jag kommer till ditt företag, organisation eller event och pratar om idéer, om äventyr eller om bägge delar? Hör av dig till mig på louise (a) 365aventyr.se eller ring 070-6332011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: