En familjedag på fjället

Ut på tur, någon är alltid sur. Igår drog hela familjen ut på fjället. Målet var ”vår” sten strax bortom Andersborgs våffelstuga. Där har vi varit flera gånger, grillat korv och lekt i snö eller bland  blåbärsris, både sommar, höst och vinter. 

Igår visade temperaturen kring -10 grader och det blåste lite. Inte helt optimalt för en tur med (ganska) små barn, men vi ville ändå ut en stund och klädde oss varmt. Pulkan var med, liksom hunden. I pulkan låg ved, extrakök om inte elden skulle ta sig, korv med tillbehör, kaffe och varm choklad. Grillpinnar, täljknivar och grilltång hade vi oxå kommit ihåg.

Men alltid är det något som glöms eller blir fel. Det här gången var det ett par stavar som inte var jämnlånga. Och då går det ju inte att använda stavarna (om en är 6 år iallafall). Lösningen blev att åka gränsle över mammans pulka, hålla i ett snöre bakom eller sitta i pulkan, nedbäddad som en bebis i mammans tjocka dunjacka. Eller bli dragen av hunden. Ganska roliga alternativ för ungen och säkert nyttigt för mamman att dra tungt och bli stark.


Alla ska med. En på klassiska skidor vars bindning pajjade vid lunch, en utan stavar men med hund framför sig, en med skateskidor (i 2 dm pudersnö) och en på turskidor med tung pulka.

Korven blev grillad, den varma chokladen uppdrucken, kaffet dracks i kastrullen för kopparna glömde vi hemma, minerna var (mestadels) glada och fingrarna frusna. Och skönast av allt var bastun efteråt.

2 svar till “En familjedag på fjället”

  1. Haha, vilket härligt gäng! Utflykter blir inte alltid (läs nästan aldrig) perfekta, men oftast lyckade ändå på så många andra sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: