Sportlov på hemmaplan

Förra veckan var det vecka nio. Stockholmarnas sportlov. Veckan då allt händer. Veckan då fjällen är knökfulla av förväntansfulla skidåkare i ministorlek. Mina killar passade på att åka till Val d’Isere för en veckas alpskidåkning med lårdjupt puder medan jag och Astrid tog några dagar ledigt tillsammans med flera av våra Stockholmsvänner som var på besök.

När vi bodde i Stockholm nyttjade vi sällan det där utbudet som turister vallfärdar till storstan för. Kanske någon gång med en vän på besök. Men här i fjällen har vi ju flyttat hit för precis samma sak som turisterna kommer hit för. Så när vännerna kommer på besök är utflykterna vi gör tillsammans det som gör deras sportlov detsamma som vår vardag.

Eller vad sägs om middag tillsammans vid vårt köksbord med utsikt över backen som öppnar för kvällsåkning mitt i efterrätten. Alla barnen får bråttom på med skidkläder och spänner på skidorna utanför garaget för ett par timmars skidåkning i mörkret på vårt hemmaberg Funäsdalsberget.

Vi hann även med att tolka upp till Kariknallen, äta våfflor på våffelbruket och sen njuta av härliga pudersvängar utför. Med barn är Knallen bäst på alpina skidor. Det blir både lättare och roligare utför!
dsc_1911

img_20170226_221716_903Några turer i Grytan, Ramundbergets ”gömda” offpist, bara ett stenkast från Osthangsliften. Härlig skogsskidåkning med orört puder långt efter senaste snöfallet.
img_20170226_221531_552

Roligast av allt var en tur på miniskoter. Högst upp på Astrids önskelista står en egen miniskoter. Så i väntan på det (som inte kommer hända…) är nästbäst att köra fullt ös i 15 minuter i Kåvan, strax nedanför Funäsdalsberget. dsc_1927

Ett svar till “Sportlov på hemmaplan”

  1. Exakt! Vi har precis avnjutit vårt första sportlov ”på hemmaplan”, i vårt nya ”hemma” med fjäll som granne. Kul att få dela sin vardagsmiljö med släkt och vänner som kommer hit som turister!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: