Topptur för Rookies

Den senaste tiden har varit hektisk med mycket gäster och mycket jobb. Så idag när jag har en förmiddag för inomhusjobb och admin sprutar jag ur mig blogginlägg på löpande band…

Har du aldrig gått på topptur förr? Häng då med Ramundbergets äventyrscenter Osthang på Topptur för Rookies. Har du tur så är det jag som guidar. Och är det inte jag så är det någon av Ramundbergets andra grymma guider. En fin och säker upplevelse utlovas iallafall.

dsc_1938

I fredags var Rookiegruppen min. 13 förväntansfulla killar (var är tjejerna?!) med varierad erfarenhet av topptursåkning. Gemensamt för alla var att de ville lära sig mer under säkra förhållanden och att de ville förtjäna sina svängar. #earnyourturns

Du behöver ingen egen utrustning, utan allt finns på Osthang. Topptursskidor med antingen tech-bindning eller rambindning. Pjäxor som passar tech-bindningarna, stighudar, transceiver, spade och sond. Och lagom stor ryggsäck med lunchpaket i. Vill du åka snowboard så finns det även splitboards.

Turen startade med säkerhetsgenomgång och uppfärd i Osthangsliften. Den första toppen vi besteg var lilla Ramundberget, ett stenkast från anläggningen och ändå långt borta, tyst och med vida vidder.

Gruppen drillades även i lavinkunskap med sök- och grävträning. De blir allt annat än fullärda på en så kort tur men förhoppningsvis sporrade att lära sig mer. Mitt bästa söktips är att gömma lördagsgodiset med transceiver (eller en öl…) och öva ofta.

dsc_1945

Vädret gick från soligt och blå himmel till nyanser av grått. Men vad gör det när miljön är så vacker och snön så fluffig. En härlig dag på fjället som guide som när den är som bäst känns som att vara på tur med ett gäng vänner.

dsc_1947

På väg upp för en av topparna såg vi renar på håll och valde då en annan väg. Inte störa, inte förstöra gäller både djur och natur.

dsc_1949

Vill du oxå gå på topptur? Hör av dig till mig på tel 070-6332011 för en privat bokning eller boka en Rookietur via Osthang.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: