Familjepåsk på Helags Fjällstation 

Från Torkilstötens lift är det knappt 12 km till Helags Fjällstation. Här uppe är det vinter, ledkryss och skyltar står djupt begravna i snön och de blommande körsbärsträden i Kungsträdgården känns väldigt långt borta.

Fyra färgglada familjemedlemmar och en svart hund skidar iväg i vind och snö på väg mot Helags fjällstation.

Väl framme på Helags checkade vi in i ett hundrum och gick till Helags Relags för en bastu och snöbad. Eller, barnen snöbadade iallafall. Jag tittade på och hejjade på dem.

Vi stannade på fjällstationen två nätter och fick en helt magisk dag med små toppturer, snögropshäng och lek i området kring fjällstationen. Vi bastade igen och lyxade till det och åt middag på fjällstationens restaurang.

Dag tre var när det dags för hemfärd sken solen från en fullständigt klarblå himmel. Det var vindstilla och solen värmde sakta upp oss. Vi bestämde oss för att skida så långsamt som möjligt tillbaka och ta många fika och matstopp längs vägen.

Killarna som är 10 och 12 år skidade själva medan 6-åriga Astrid åkte en del skidor själv, blev dragen med en vuxens stav som lift, blev dragen av hunden och låg på fjällpulkan ibland. Hon lyckades till och med somna ovanpå pulkan på ditvägen!

En liten film från äventyret

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: