Den femte årstiden

Vårvintern. Den femte årstiden. Den finaste av många fina säsonger i fjällen. Den är här nu. Lite senare än vanligt kanske, men så fantastisk. Sol, klarblå himmel, minusgrader på nätterna, sommarvarmt (nåja, med Härjedalsmått mätt iallafall) på dagarna. Långa ljusa dagar och härliga stunder till fjälls.


Varenda muskel värker i kroppen eftersom det är helt omöjligt att låta bli att vara ute varje dag, så mycket det går. Eller vad sägs om skate på skaren tidigt på morgonen, en turskidstur till lunch och topptur på kvällen. Eller en heldag till Storvigeln med ett helt gäng härliga människor. 23 km tur och retur och 1100 positiva höjdmeter på det. En vidunderlig utsikt över Femunden i Norge och ända bort till Helags i Sverige.

DSC_2468

Än dröjer det innan vintern är över.

DSC_2481Skate på skaren. När hela fjället är en skatebädd.

Ett svar till “Den femte årstiden”

  1. Härligt! Den femte årstiden är verkligen fantastisk! Tänk att det fanns en tid då jag inte fattade det. Att upptäcka fjällvärlden har verkligen gett mig och min familj så mycket. Ibland undrar jag hur livet hade sett ut om vi inte kommit iväg på vår första fjällresa för sju år sedan…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: