Funäsfjällorna goes Åre Extreme Challenge

DSC_1769I höstas vann jag en startplats till Soloklass på Åre Extreme Challenge. Jag skrev då att jag antog utmaningen, att trots att jag verkligen inte är någon tävlingsperson, skulle genomföra loppet eftersom jag gillar att säga JA. Sen gick tiden och en massa annat roligt kom emellan träningspassen. Jag insåg även att jag inte skulle få så mycket paddlingsträning jag behövde (min svagaste gren) eftersom isen ligger så länge här i Funäsdalen (isen släppte förra veckan, den 23 maj). Och började få kalla fötter…

Men jag är inte den som ger mig helt. Så istället för att banga ur så hittade jag två kompisar som jag bildat ett lag med. Så nu kör vi stafettklass istället.

DSC_1774Låt mig presentera vårt lag: Funäsfjällorna. Tre småbarnsmammor från Funäsfjällen. Malin, Malin och så jag, Louise. Malin Bergman Lidberg kommer paddla 18 kilometer på Åresjön, Malin Widén springer 15 km och 1000 höjdmeter över Åreskutan och jag avslutar med att cykla MTB de sista 32 kilometrarna.

Tränar vi mycket? Nej, inte särskilt. Det hinner vi inte. Mellan jobb, barn och familjeliv klämmer vi in ett pass då och då. Det kommer gå ändå. Och framförallt ser vi fram emot en grymt kul helg.

Vi är inte helt oerfarna. PaddelMalin har ett ÅEC och många kanotslalomtävlingar bakom sig. LöparMalin har sprungit många maraton och ännu fler höjdmeter på hemmaplan. Och MTB är min grej. Jag cyklar helst långa pass i fjällterräng. Min favorittur är längs Hulkendurrie mellan Ljungris och Storulvån. Där är fjällcyklingen som bäst.

Ses vi den 1 juli i Åre? Kan vi så kan du!

Bilderna i inlägget är gamla. Tagna på några av de äventyr vi varit på i området kring Funäsdalen. Några träningspass ihop har vi inte fått till. Än. Men vi har en månad på oss nu!

Ett svar till “Funäsfjällorna goes Åre Extreme Challenge”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: