Avslutning på guidehösten

FB_IMG_1506279115564I söndags guidade jag min sista grupp för i höst. Ett härligt gäng med 25 vandrare, både två och fyrbenta, från Alewalds kundklubb som bodde en helg på Bruksvallsliden. Jag hade satt ihop två heldagsturer och en halvdagstur åt dem, lagom långa, med fina vyer och en del av turerna som gick utanför led. När jag guidar vill jag att alla ska känna sig nöjda, både de som aldrig vandrat förut och som verkligen får ta i för att orka en hel dag och de som vandrat mycket och kanske tycker att 19 km i kuperad fjällterräng är en lätt match.DSC_4245Jag vill också att turerna ska kunna anpassas om någon inte orkar eller skadar sig. Med andra ord är det en hel del planering förknippat med en guidad tur. Jag rekar helst alla mina turer själv. Vilket ofta betyder att springa (gå ta för lång tid) många turer som sen visar sig vara omöjliga att ta med gäster på. Det är framförallt turer som är för blöta och har för många blöta myrpassager som går bort.

DSC_4194DSC_4200I mitten av september gjorde jag kanske höstens roligaste guidning. 75 tjejer (vi var tre guider) från nätverket 4Good var på Ramundberget en helg. Att leda så många peppiga och glada tjejer upp på Mittåkläppen hela vägen från Ramundberget var fantastiskt roligt. Trots regn, gråväder och bara några få plusgrader var det bara glada miner. Att Renata Chlumska, en av Sveriges coolaste kvinnliga äventyrare, var en av deltagarna var såklart en extra bonus. Renata samarbetar med 4Good och är ofta med på deras arrangemang som föreläsare och inspiratör.

dsc_4201.jpgIkväll drar jag iväg på en tre dagar lång ensamvandring. Jag behöver tid för mig själv och SMHI lovar nästintill sommarvärme och sol. Vi hörs om några dagar ❤️.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: