Topptur- och offpist med Friluftsfrämjandet

I helgen har jag varit med och arrangerat en toppturs- och offpist helg i samarbete med Friluftsfrämjandet. Upplägget är enkelt, vi samlar skidälskare i snösäkra Ramundberget och bjuder på skidskola i stökig snö, midjedjupt puder i Ramundbergets alla härliga skogsåk och som kronan på verket en topptur på närliggande toppar på lördagen.

Det är tredje året som vi arrangerar denna helg och det blir bara roligare och roligare för varje år som går. Våra superkompetenta skidlärare från Friluftsfrämjandet vässade deltagarnas teknik på fredagen, på lördagen guidade jag hela det stora gänget på topptur och som avslutning körde vi en förmiddag i söndags med min 13-åriga son Oliver som guide till Ramundbergets bästa offpist.

Vi kör igen nästa år så håll utkik efter att anmälan öppnar. I år var platserna slut på bara en vecka. Nästa år planerar vi att även köra en renodlad toppturshelg med Ramundbergets som utgångspunkt. Kanske tar vi fina toppar som Lillskarven, Skenören, Hamrafjället och Mittåkläppen. Häng med så får du se vad vi hittar på!

Alla bilder i inlägget är fotade av Johan Enoksson.

3 svar till “Topptur- och offpist med Friluftsfrämjandet”

 1. Hej!
  Jag och min bror ska till funäsfjällen under påskveckan snart. Vi är sugna på att prova på topptur för första gången, men kan inte riktigt hitta arrangörer för det. Har du tips på några som gör det i området? Vi kommer att bo i funäs by, men kan ta oss till områdena runtomkring.

  Vh/
  Jonna

  1. Hej Jonna! Vad roligt att ni vill topptura. Jag guidar toppturer för både rookies och friåkare i Ramundbergets regi. Kolla deras program på: https://www.ramundberget.se/vinter/39910.toppturer_for_rookies-_friakare_och_familjer.html

   Rookieturerna är för nybörjare som vill lära sig mer om topptursåkning, inkl ett kortare pass om lavinsäkerhet. Under påskveckan har vi rookietur på skärtorsdagen och i veckan efter den 5/4. Bokning sker på http://www.ramundberget.se eller på telefon 0684-668800. Om inte den dagen passar så hör av dig till mig så kan jag eventuellt arrangera en egen tur till er. Mitt tel nr är 070-6332011.

   Ha en fin dag! /Louise

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: