Sensommarvärme och byxtest

Inlägg i samarbete med Fritidsfabriken/Revolution Race

Den gångna sommaren har ju, som alla som haft förmånen att få vara i Sverige vet, varit helt fantastisk. Men det är ändå hösten som är min favoritårstid i fjällen. Den friska och klara luften, färgerna som sprakar överallt, lugnet som lägger sig efter en intensiv sommar och en förväntan om den vinter som snart ska komma.

Höst innebär även en återgång till rutiner. Skolan börjar och mina konsultuppdrag tar fart. Den här höstens ankomst har givit några härliga möjligheter till kortare turer i närmiljön. Som en kvällspromenad med maken i solnedgången.

Utsikten ner mot Funäsdalen från Flåten är inget annat än magisk

Byxtest

Jag fick en möjlighet tidigt i somras att testa ett par byxor från Revolution Race. Jag valde ett par byxor med zipoff (avtagbara ben) och vattentäta paneler på utsatta ställen eftersom svenskt fjällsommarväder brukar vara väldigt omväxlande. Tji fick jag och har nu svettats mig igenom några testturer i alldeles för täta byxor…

Modellen heter Silence Pro Zip-off. Den är väldigt lätt och oerhört bekväm som vardagsplagg. Men så fort en blir lite varm, antingen genom fysisk aktivitet eller när det är varmt ute, blir de alldeles för varma.

På vardagsäventyr vid Anderssjöarna

Jag tror att byxor med avtagbara ben ska vara tunnare, gjorda för varma dagar med svalare inslag. Eller så funkar de bättre en vanligare svensk fjällsommar, där vädret snabbt växlar mellan sol, regn, varmt och kallt.

De vanliga Silence Pro byxorna, utan zipoff, har bra ventilation och fungerar troligen bättre än de jag valde. Men så är det väl, att kompromisser och två-i-ett lösningar sällan blir helt bra.

Prisvärda är de iallafall, Revolution Race har frilufsbyxor från ca 500 kr och uppåt. Helt klart värt för bra kvalitetskläder!

Byxtest i lingonskogen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: