Sommarvandring till Rogenstugan

Ett av sommarens äventyrsminnen är min, Astrids och hennes kompis tur till Rogenstugan. Jag ville vandra till en fjällstuga och övernatta med min yngsta dotter. Jag ville att turen skulle ge fina upplevelser och en bra känsla inför framtida länge fjällvandringar.  Hon ville bara följa med om en kompis också följde med. Så valet föll på att gå till Rogenstugan som ligger bara 5 lättgågna kilometer från parkeringen vid Käringsjön och att ta med en av hennes bästisar.

Stugan är en helt vanlig STF fjällstuga med 20 bäddar och proviantförsäljning. När vi var där så var det en hel familj som stugvärdade, med två små barn. Även de hade resonerat som vi, de ville vara i en stuga med närhet till bilväg.

Sällan upplevd värme vid Rogensjön

Vi hade packat massor av godis (mutor) och enkel mat (mamma Scans köttbullar och makaroner) till middag. Allt för att upplevelsen skulle bli så enkel och strulfri som möjligt.

Och badkläder. För just denna sommar gick det att ligga i och bada hur länge som helst i Rogensjön. En upplevelse som var fantastisk, men som jag faktiskt hoppas att vi inte kommer få uppleva igen. Den värme vi hade i somras, även här uppe till fjälls, känns inte förenlig med ett sunt klimat.

Tjejerna var oftast väldigt bra kompisar och delade på allt

Hur vi hade det på turen då, på riktigt? Blev det en sån där konfliktfri och fantastisk upplevelse som gav mersmak för framtida vandringar? Nja, inte riktigt hela tiden. Min unge har väldigt svårt för att dela med sig av sin mammas tid och kärlek. Så när jag även brydde mig om kompisen och hennes behov blev några stunder på turen allt annat än konfliktfria. Vi stannar där, i berättelsen om vad som hände. Och konstaterar att en alltid lär sig något nytt 💕. Vi fick många fina badstunder, lekstunder på stranden och många chanser till bra samtal om hur en kan vara en bra kompis.

Akut fikabehov blev till paus på spången

2 svar till “Sommarvandring till Rogenstugan”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: