MTB camp bara för tjejer

För tredje året i rad har jag och Lina Jelk arrangerat en MTB camp bara för tjejer, i samarbete med Ramundberget. När träden började skifta till höstfärger, i slutet av augusti, samlades 12 tjejer på fjället för fyra dagar med teknikträning, liftburen cykling i Ramundbergets nya flowtrail, mek clinic, en långtur till Helags fjällstation, god mat och långa härliga stunder i spa’t.

GruppfotoTrots att deltagarna hade olika bakgrunder och erfarenheter av MTB cykling så gick det fint att cykla ihop. Någon var riktigt vass på att cykla i pumptracken, där du får pumpa med lår och överkropp, utan att trampa, för att komma runt, runt i en bana med kurvor och tighta svängar. Någon älskade att cykla spång. Några andra fick spångest [ångest skapad av skräck för att cykla på långa smala spänger]. Några gillade att cykla uppförs och andra var riktigt snabba utförs.

DSC_0761

DSC_1869Jag och Lina peppade med tekniktips, vi tog om svåra partier, vi utmanade deltagarna att utvecklas genom att komma lite utanför komfortgränsen. Som alltid på tjejläger så var stämningen på topp. Alla hjälpte varandra att komma lite längre, prova lite nytt och tex våga cykla över strömmande vatten. Vilket resulterade i några simturer under högljutt skratt.

DSC_1884Alla åkte hem med mersmak för fjällcykling och stora leenden på läpparna.

Vi ses igen nästa sommar!
DSC_0767

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: