MTB- och yogaläger 2021

Läger 1: 5-8 augusti
Läger 2: 26-29 augusti

Lockar aktiva dagar med mountainbike på flowiga fjällstigar kombinerat med flow på yogamattan? Då är sommarens MTB- och yogaläger i Funäsfjällen något för dig!

MTB och yoga är en fantastisk kombination. Funäsfjällen erbjuder magisk cykling i fjällmiljö med milsvid utsikt på flowiga single tracks såväl som på breda skogsstigar. Varje morgon, innan frukost och dagens cykling, aktiverar vi kroppen med en stund på yogamattan och på kvällen låter yogans meditativa lugn oss varva ner och förbereda oss för nästa dags cykling.

För vem?
Lägret passar dig som har provat att cykla stig förut och känner dig bekväm med att cykla cirka 2-4 mil per dag uppdelat på flera pass. Tempot anpassas givetvis efter gruppens förmåga och vi har möjlighet att dela upp oss i mindre grupper vid behov.

Yoga:
Helgen erbjuder totalt fem yogapass anpassade för cyklister. Morgonyogan aktiverar kroppen och förbereder dig för dagens cykling så att du får ut maximalt av upplevelsen. På kvällen är yogan lugnare och syftet är att du med hjälp av yogan återhämtar dig snabbare efter dagens cykelpass. Yogan är ett utvecklat helhetskoncept med yoga och andningsträning specifikt anpassad för cyklister. Den är baserad på mångårig erfarenhet av både yoga, MTB och elitidrott.

På cykeln:
Du får lära dig allt från grundinställningar till balans, position och energibesparing. Även hur du undviker skador på dig själv och cykeln, samt teknisk cykling som hur du bäst tar dig ner för branter och uppför stigningar. Allt med stor cykelglädje och många skratt!

Dina ledare:
Louise Östberg är vardagsäventyraren som efter sitt projekt 365 Äventyr bytte ekorrhjulstillvaron och ett karriärsliv i Stockholm mot ett lugnare liv i fjällen. Som högsta topp har hon varit uppe på Kilimanjaro och hon trivs allra bäst på två hjul eller skidor i Funäsfjällen. Certifierad enligt Fjällsäkerhetsrådets fjälledarnormen, MTB guide på sommaren och topptursguide på vintern samt rektor för Adventure Academy.

Grant Gilmer är ursprungligen från Nya Zealand och har cyklat MTB i över 25 år. Han har en stor passion för den mänskliga mekaniken och är internationellt utbildad yogalärare med Ashtangayoga som inriktning. Grant arbetar som snickare, massör och akupunktör till vardags och är även en duktig cykelmekaniker.

Bägge instruktörer har Funäsfjällen som hemmacykelområde. De guidar dig till de bästa stigarna och finaste upplevelserna!

Pris: 4950 kr
Allt detta ingår:
del i 2-bäddsrum på Strandgården i Fjällnäs
kvällsfika ankomstkvällen
3 frukostar
3 luncher
2 middagar
5 yogapass
3 dagar cykelguidning

Boka din plats genom att maila till louise@365aventyr.se. Ange vilka datum som du vill komma, 5-8 augusti eller 26-29 augusti.

%d bloggare gillar detta: