Om 365 Äventyr och Louise Östberg

Ett äventyr för mig är att göra någonting nytt och spännande. Ett äventyr innebär att jag tar en liten risk och att jag inte är helt säker på hur det kommer att sluta. Ett äventyr för mig är att utmana mig själv och öva på att bli modigare.  

Äventyr behöver inte vara jättehöga berg, extrema avstånd eller fysiskt utmattande utan för mig är det lika äventyrligt att få in små äventyr mitt i vardagspusslet. När det känns som ett äventyr så är det ett äventyr. Några av mina allra bästa äventyr är att ta med andra ut på strapatser som är vardag för mig men som kan vara riktiga äventyr för dem som följer med, som kanske aldrig sovit i tält, lagat mat ute, cyklat MTB på fjällstigar eller gått på topptur med stighudar. Det är en av anledningarna till att jag älskar mitt jobb som guide i Funäsfjällen både på sommaren och på vintern. 

När mina tre barn var små så var vardagsäventyr det enda jag ville och kunde göra. Därför genomförde jag projektet 365 Vardagsäventyr för att utforska om summan av många små äventyr kunde vara lika stor, eller större, än ett stort. För mig och för min familj blev det en stor förändring, äventyrsprojektet slutade med att vi lämnade ekorrhjulslivet i Stockholm för ett annat liv i fjällen, där äventyret är vardag och vardagen ett äventyr. Nu är barnen större och jag drömmer om att göra ett långt äventyr där jag får testa alla de kunskaper jag samlat på mig genom att göra många små äventyr. Dröm stort, börja smått!

Ett svar till “Om 365 Äventyr och Louise Östberg”

  1. Hej Louise!

    Du är nu en väldigt stor inspirationskälla för mig. Mitt hjärta sjunger om mer äventyr men det finns varken pengar, ork eller tid för de riktigt stora när barnen ännu är små.

    Har du publicerat ngn sammanställd lista av vad du gjorde?

    Stor kram Maria

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: