# 108 – Naturkraft i Rudan

20140521-175724.jpg

Dagens äventyr: Naturvandring med Naturskyddsföreningen
Deltagare: Ledare Bosse Rosén och 11 deltagare
Tid: En timme

Jag har varit medlem i Naturskyddsföreningen ett par år. Och ofta tänkt att jag vill följa med på någon av deras många aktiviteter. Men hittills har det alltid krockat med annat eller inte passat av andra skäl. Men jag hållit koll på deras Kalender för att kunna hänga med ut vid tillfälle. Många av deras aktiviteter är gratis, några kostar en liten slant.

Idag blev ett sådant tillfälle. De arrangerade, i samarbete med Haninge kommun, en naturvandring i Rudan på lunchen. I beskrivningen står ”vissa strapatser ingår, ta med leklynnet”. I mina öron lät det som ett kul vardagsäventyr. Men är det inte långt att åka till Handen med pendeltåg för en timmes aktivitet? Jo, det kanske det är, men idag har jag mängder av material som behöver läsas, så jag tar med utskrifter och penna och jobbar på vägen.

Sjukgymnasten och naturguiden Bosse Rosén möter upp 10 förväntansfulla kvinnor och en man vid Rudans Gård. Sedan leder han en timmes lång aktivitet med fokus på vitamin N (för N som i natur). Vi stretchar, styrketränar med naturens hjälp, smyger mellan träd och buskar för att öva rörlighet och avslutar med en gående meditation följt av en stund i stillhet.

Det var roligt att träffa nya människor och nyttigt med en lugnare naturaktivitet än vad jag normalt gör.

20140521-175718.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: