# 97 – Flygplatsyoga

Dagens äventyr: Morgonyoga på Stansted Airport
Deltagare: Jag
Tid: En lagom lång stund

Hemresedag idag. Två långa, äventyrliga och tjejsnackiga dagar är slut. Jag hann både klättra is i en jättefrys och simma i Hyde Park, shoppa och se på MammaMia. Och framförallt hann jag och väninnan Maria prata massor. Mitt flyg till Västerås går lite tidigare än hennes till Cypern så jag tar ensam bussen från Victoria till Stansted. Min äventyrsplan för idag är att först göra morgonyoga i en Londonpark. Men det regnar och blåser kraftigt (vad hade jag förväntat mig, det är ju London…), så utomhusyoga känns inte lockande.

Väl på flygplatsen har jag extremt gott om tid innan flyget hem. Så jag hittar en lite halvlugn plats att göra yoga på där istället. Istället för yogamatta har jag en lång bomullssarong som funkar som sjal, handduk, filt och annat på resor. Det tar ett tag innan jag törs slappna av och vara i min yoga. Vad tänker folk runtomkring mig liksom?!

Men så släpper det. Vad spelar det för roll vad de tänker. Istället för att sitta av en timme, eller shoppa prylar jag inte behöver, gör jag något jag mår bra av.

Jag minns en kvinna jag träffade en gång på en ö i södra Thailand. Hon var holländska och bodde i Beijing med man och två barn. Hon gjorde sin yoga mitt på dagen när barnen lekte bredvid. Hon lyckades ha närvaro i sin practice även om det inte rådde full stillhet omkring henne. Jag vill också nå dit, att kunna vara närvarande i min stund oavsett vad som händer runt omkring mig. Idag fick jag träning i det.

Räknas det som ett äventyr? För mig kändes det som det. Det utmanade mig och det var något jag inte gör varje dag. Jag kände mig även lite modigare efteråt. Som om jag utmanat mina rädslor för att sticka ut och vara annorlunda något.

20140510-101721.jpg

20140510-101726.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: