# 115 – Äventyrsklassresa

20140528-222844.jpg

20140528-222857.jpg

Dagens äventyr: Äventyrsinslag på treornas klassresa
Deltagare: Min 10-åriga son Oliver och hans klass

För någon månad sedan skickade klassföräldrarna i sonens klass ut en fråga – om någon av föräldrarna ville vara med och anordna treornas klassresa. Självklart svarar jag ja – jag vill hjälpa till att göra klassresan lite äventyrligare…!

Vi planerar in två äventyr på klassresan, dels att cykla de 8 km från skolan till lägergården och dels att paddla kanot. Barnen planerar i veckor, de fixar med sina cyklar och en del oroar sig över att det ska vara för långt att cykla. Vi delade upp de 26 barnen i fyra grupper med varsin vuxen som ansvarade för de mindre grupperna. Barnen var helt fantastiskt duktiga! De cyklade på led och höll ihop gruppen bra. De ropade så fort något hände. De hjälpte varandra och de stannade och väntade där jag bad dem. Allt detta kanske låter som självklarheter, men vid tidigare cyklingar med lika gamla barn så har gruppen spridit ut sig mycket och de har definitivt inte varit lika skötsamma som idag.

Väl framme vid Hustegaholm delade vi barnen i två grupper, en började paddla och en spelade brännboll. Det blåste rejält och gick en del vågor, tillräckligt stora för att inge barnen respekt. Även här skötte sig samtliga barn exemplariskt och klarade av paddlingen galant. Vi höll oss längs ena kanten av kyrkviken och paddlade sedan in i Ekholmsnässjön.

Barnen kom glada i land – ett äventyr rikare.

20140528-222836.jpg

20140528-222826.jpg

Ett svar till “# 115 – Äventyrsklassresa”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: