#15 – En meditativ stund ombord på båt en helt vanlig måndagsmorgon

17 februari 2014

Dagens äventyr: Ta båten till stan
Deltagare: Jag (och alla andra ombord)
Tid: En dryg halvtimme extratid

Jag har besök av mina två författar- och forskarkollegor Alan G Robinson och Dean M Schroeder från USA hela veckan och vi har ett väldigt tight schema. Planen är att vi ska besöka de organisationer inom offentlig förvaltning i Sverige som är allra bäst på att tillvarata sina medarbetares idéer. Vi vill skriva en uppföljare till vår bok Små Idéer – Stora Resultat  därför att vi tror att organisationer inom offentlig förvaltning och not-for-profits har något andra utmaningar när de arbetar med kreativitet bland medarbetarna.

Jag har ju gjort alla bokningar för veckan själv, så jag får nog skylla mig själv. Men att få in ett äventyr om dagen denna vecka kommer att bli något av en utmaning. Tur då att jag gillar utmaningar! Idag jobbar jag i Katrineholm och jag har haft kontakt med Katrineholms äventyrsklubb för att  knyta kontakter i området, se något nytt och lära mig mer om hur de ser på friluftsliv. Men tyvärr blev Martin som skulle hjälpa mig sjuk och fick ställa in.

image Veckans första äventyr fick då bli ett lite enklare sådant. Att åka en annan väg än vad jag skulle gjort ”i vanliga fall”. Transportmedlet för dagen blir båt med Sjövägen från Lidingö till Nybrokajen. Sjövägen är ett initiativ drivet av en önskan att nyttja Stockholms vattenvägar bättre för pendlingstrafik. Jag har haft många intressanta diskussioner de senaste dagarna om vad ett äventyr är. Är det ett äventyr att ta båten till stan? Ja, jag tycker det om det innebär att göra någonting nytt och ovanligt. Är det något man gör varje dag så kanske det inte räknas som äventyr. På samma sätt är inte klättring på hemmaklippan ett äventyr för den som klättrar Mount Everest. Men det kan absolut vara ett äventyr för den som aldrig eller sällan har klättrat. Det är just det som är så spännade med ordet äventyr, att det kan betyda så olika saker för olika personer. Jag ser oerhört mycket fram emot detta år då jag får tillfälle att definiera och diskutera vad ett äventyr är.

imageimageBåtfärden blir en ganska lång omväg jämfört med min vanliga resväg med buss och tunnelbana. Men efter en intensiv helg med mycket aktiviteter kring barnen och väldigt lite tid för mig själv så är den knappa timmen ombord på fina M/S Gurli en välkommen avkoppling och möjlighet för mig att samla mina tankar inför en intensiv arbetsvecka. De serverar gratis (!) kaffe ombord, även om jag valt att ta med mig min egen bovetegröt och mitt eget goda kaffe i fina termosmuggen vi deltagare i HAA fått av Primus.

imageFramme vid nybroplanskajen! Laddad för dagens jobbutmaningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: