# 267 – # 273 Höstlov på Gotland

# 267 – Trädklättring och höstlöv
# 268 – Reflexbana
# 269 – Spökcykling med Bike Academy
# 270 – Visby ringmur och ruiner med pannlampa
# 271 – Utegym vid havet
# 272 – Geocache i Sjaustru
# 273 – Geocacheplacering

IMG_4052IMG_4062
Höstlovet är slut och en vecka med vanliga vardagsäventyr med det. Vi startade veckan med att leka i höstlöven och klättra i träd. I Stora Skuggan som är en del av Nationalstadsparken/Ekoparken i Stockholm. Där finns stora gamla ekar, mängder av färglada höstlöv och det är ett fint ställe att leka några timmar i med barn med spring i benen. Vi har oftast roligare i en helt vanlig skog än vad vi har i en tillrättalagd lekplats.
IMG_4075IMG_4068


IMG_4095IMG_4100
Tisdag kväll och alla barn vill ut på äventyr. Lucas vill göra en reflexbana till lillasyster Astrid och Oliver vill geocacha. Tur att jag har en äventyrlig make som kan hänga med så att alla barns behov av utevistelse och äventyr tillgodoses ;). Jag hjälper Lucas att sätta upp en reflexbana med en liten skatt i slutet. Astrid är lycklig som få när hon får ha den starka natt till dag lampan med näranog 1000 lumen i ljusstyrka. Reflexbanan blir ett roligt litet kvällsäventyr som gör Astrid modigare i mörkret och i skogen när det är lite spökligt.

IMG_4114IMG_4112
Onsdag och veckans äventyrshöjdpunkt. Spökcykling med tjejerna i Bike Academy. 30 tjejer samlas vid Hellas i mörkret för att ge oss ut på en två timmar lång cykling på små stigar, hala rötter, smala spänger och steniga passager. Alla har starka pannlampor och effekten när ett pärlband av lampor lyser upp skogen är magisk. Cykling i mörkret är verkligen en häftig twist på ett MTB äventyr.
Torsdag morgon åker jag, min bror och de två äldsta barnen till Gotland. Det är en sorglig resa. Vi ska delta på minnesstund för min pappas sambo Gunilla som gått bort alldeles för snabbt och alldeles för tidigt. Alla hennes vänner och hennes släkt har samlats för ett av henne själv anordnat gästabud med soppmiddag. Så efter en vacker och sorglig stund i kyrkan är det tänkt att vi ska festa och glädjas åt fina minnen och kärlek. Fuck Cancer!

MaVi_080211_30331-630x445
På vägen hem från gästabudet tar jag och barnen en liten omväg. Vi har tagit med oss pannlampor och utforskar Visby ringmur och en gammal kyrkoruin i tätt oktobermörker. Ett lugnt kvällsäventyr som inledning på Halloweenhelgen.

IMG_4153IMG_4154IMG_4156
Fredag – söndag tar vi med oss pappa Olle ut till vår lilla strandbod på östra Gotland. Vi hänger här i två dagar och njuter av stillhet, brasknaster, stugvärme, god mat och promenader. Givetvis blir det några äventyr också, även om det känns som ett äventyr i sig att bo i en liten strandbod på 28 kvm utan el och vatten när höststormarna och novembermörkret har sitt grepp om vår lilla paradisudde.

IMG_4142IMG_4136
Geocache längs med kusten, träning i egenskapat utegym på klapperstensstranden och så lägger vi ut en egen geocache i närheten av Naturreservatet Danbo som sträcker sig mellan Sjaustru och Grynge Fiskeläge. IMG_4157IMG_4147

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: