# 84 – Tjej MTB-träff vid Hellasgården

IMG_8442

Dagens äventyr: Cykla MTB
Deltagare: Jag + ca 40 tjejer
Tid: 2 timmar cykling + fika efteråt

Tjejerna bakom Bike Academy anordnar, förutom teknik- och nybörjarkurser, öppna tjejcykelträffar två gånger per år. Imorse samlades 40 tjejer med sina mountainbikes vid Hellasgården för att cykla tillsammans i Nackareservatet. Våra orangeklädda ledare från Bike Academy delade in oss i grupper för snabbt och tekniskt och lite långsammare men lika tekniskt.

Vi cyklade både lugnt och snabbt, på fina single tracks och på steniga hällar. Över lerpölar och spänger, genom tät skog och upp för branta backar. Att cykla i grupp brukar göra mig mycket modigare än när jag cyklar själv, jag får mer energi och vågar prova att cykla på ställen som jag inte skulle kunna tänka mig att köra på när jag är själv. Förutom skön cykling så var det ett socialt event. När vi stannade för att samla upp gruppen eller för att vela vid en brant backe så passade vi på att snacka och utbyta erfarenheter kring cykling och annat väsentligt.

Turen avslutades vid Hellasgården där vi långfikade i solen. Jag fick sedan sällskap med en kurskompis från teknikkursen jag gick förra våren till Sjövägens båthållplats vid Saltsjökvarn. Därifrån tog jag båten över till Lidingö för en kortare väg att cykla hem. Jag gissar ändå på att jag fick många mil i cykelbenen idag.

IMG_8445 IMG_8446

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: