# 85 – MTB på skogsstigar bland ormar

IMG_8448
Dagens äventyr: MTB i hemmaskogen
Deltagare: Jag och mellansonen Lucas 7 år
Tid: En timme

Vilka fantastiska barn jag har. De ställer verkligen upp till 100% på sin mammas tokiga projekt 365 Vardagsäventyr! I helgen har det varit fokus på cykeläventyr. Jag cyklade med äldste sonens strövargrupp i lördags och var borta utan familjen hela söndagen på tjej MTB-träff. Så när jag igår kväll frågade barnen vad de tyckte att jag ska göra för äventyr imorgon (idag måndag) svarade 7-åringen blixtsnabbt ”Jag vill cykla på äventyr med dig mamma”.

IMG_8455

Så han fick cykla till skolan imorse och när skolan slutade, innan fritids, hämtade jag upp honom redo för ett litet MTB-äventyr. På väg från skolan till skogen frågade han vad jag hade packat för mat. Hm, ingen alls tänkte jag. Min plan var att detta skulle bli ett kortare äventyr innan jag behöver hämta lillasyster hos dagmamman. Maken är bortrest i tre dagar och jag är själv med barnen. Men han har blivit så van vid att mamma tar med honom på äventyr att han tog för givet att vi skulle vara i skogen i många timmar och följaktligen även äta middag ute i naturen…

IMG_8468

Vi cyklade cirka en timme på små stigar, på motionsspåret och på Lidingös MTB-bana. Vi såg en huggorm som slingrade sig över stigen och sen blev Lucas  lite väl modig och när han skulle cykla med en hand och göra segertecken samtidigt. Han föll och landade olyckligt på tummen. Jag som tyckte att detta var ett äventyr av mindre sort och dessutom nära hemmet hade glömt att ta med första hjälpen kitet. Även jag fick några skråmor när jag skulle få upp honom och hans cykel som låg i en ihoptrasslad hög. Som tur var blev det ingen större skada denna gång och vi kunde strax fortsätta turen. Lärdom: även små äventyr kräver planering och säkerhetstänk, ta alltid med första hjälpen. Som avslutning på vårt äventyr stannade vi och åt en glass i solskenet.
IMG_8485IMG_8486

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: