# 163 – Sista Gotlandsäventyret på MTB

20140715-194705-71225065.jpg

Sista gotlandsdagen för i år. Det känns vemodigt och samtidigt spännande. Vi ger oss av för att prova på nya äventyr i norra delarna i Sverige, ett del av landet som vi ofta besöker på vintern och som vi ofta sagt att vi vill åka till på sommaren – men då kommer alltid fina Gotland ”emellan”. I år tar vi chansen att åka och göra ett äventyr om dagen från Stockholm till Funäsdalen och hem igen.

I början av Gotlandsvistelsen så gjorde jag en lista över äventyr jag ville genomföra under tiden på Gotland. Jag har betat av en hel del äventyr på listan och sparar även några till kommande somrar (och kanske något att göra på en höstresa till ön?).

Äventyr jag/vi gjort:
Bouldra på raukar
Cykla
Simma runt Sjaustrudden
Simma till stranden
Fiska från fiskeplatsen i Sjaustru Fiskeläge
Paddla i LojstaXBada i kalkbrott
Paddla kajak (det blev totalt 4 kajakäventyr!)
Cykla MTB
Laga mat ute
Klättra på kalksten
Besöka Lummelundagrottan

Äventyr vi har kvar att göra (som var på min lista):
Besöka Stora Karlsö
Cykla runt Bungenäs
Cykeltur från Visby med Astrid i cykelvagn
Paddla i Närsån
Vandra till Grynge med barnen i Danbo Naturreservat
Dressin/ångtåg hessleby
Fotopasset http://www.visborgsok.se
Torsburgen
Tingstäde fästning
Uggårda stenröse från bronsåldern

Igår skrev jag att jag ville cykla men att vädret stoppade mig och det blev ett simma-i-vågorna-äventyr istället. Det var inte riktigt sant, för på eftermiddagen sprack himlen upp och det blev uppehåll. Jag drog snabbt iväg på cykeln, allt för att få några mil i benen inför MTB-loppet Fjällturen jag ska cykla på lördag. Det blev minst två mils cykling, både för träning och för att testa kläder inför loppet. Imorse drog jag iväg på en kortare cykeltur, med justerad klädsel. Frågan är om jag ska cykla med eller utan knäskydd och isåfall om jag ska ha hårda eller mjuka. Ska jag cykla med långa eller korta tights. Och ska jag ha ryggsäck eller inte (med verktyg, extra slang och extrakläder. Cykelturen imorse blev inte lika lång som igår, men det var skönt att ”säga hej då” till mina sommarhemmaskogar. Och givetvis att ta de obligatoriska badet efteråt. Bilderna från dagens äventyr är tagna igår. I förvirringen över att ha vaknat och faktiskt givit mig av ut innan familjen vaknade och innan vi skulle packa och åka till färjan glömde jag att ta med mig telefonen.

20140715-194705-71225477.jpg

20140715-194704-71224401.jpg

 

 

Ett svar till “# 163 – Sista Gotlandsäventyret på MTB”

  1. Gillar! Ett äventyr till! : Gotska Sandön! Dit måste man medföra nästan allt man behöver. Men man kan hyra stuga eller tälta. En underbar ö. Ditfärd från Nynäshamn eller Fårösund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: