# 246 – # 252 – Yoga varje dag, eller…?

IMG_3835

# 246 Geocache
# 247 Skogsyoga
# 248 Besök på reningsverk
# 249 Skridskopremiär
# 250 Segling
# 251 Utelunch
# 252 Utedag

IMG_3823IMG_3830
Ännu en äventyrsvecka är slut. Om någon frågar mig om tiden går fort så svarar jag både ja och nej. När jag kom på idén med 365 Vardagsäventyr så tänkte jag att ett år brukar gå så väldigt fort att det inte bör vara några problem att göra ett äventyr om dagen i ett år. Nu har 252 dagar passerat av mitt äventyrsår och jag ska ärligt säga att det känns långt med 113 dagar kvar till målet. Men det är också något som jag hade räknat med, att oktober och november skulle kännas tunga. I slutet av förra veckan satte jag upp ett mål till mig själv – att yoga ute i naturen varje dag i en hel vecka. Och att inte göra några andra äventyr för att vila lite från äventyr. Hur gick det? Well, det gick väl sådär. En dag klarade jag målet, ett par andra dagar yogade jag OCH gjorde andra äventyr. Och några dagar föll yogan bort helt. Nytt försök igen om någon vecka.

IMG_3817
Veckan började med att jag yogade en dryg timme ute i skogen under tallarna. Skönt och avslappnande. Energigivande och utsträckande. Dagens äventyr klart tänkte jag. Men när sonen kom hem från skolan var hans första fråga: – Har du gjort dagens äventyr mamma? Han ville ut och geocacha och givetvis ställer äventyrsmamman upp på det. Vi siktade in oss på två cacher som låg ganska nära hemmet. Men som nya geocachare så förstod vi inte riktigt allvaret i ”Terrängfaktor 5 av 5”. Cachens gömställe var fem meter över marken uppe i en telefonstolpe… Den får vi ta en annan gång när vi är bättre rustade med rep och annat. Cache nummer två var lättare att hitta med hjälp av GPS och starka pannlampor i mörkret.

Tisdagens äventyr blev ett längre yogapass med liggunderlaget under yogamattan på mossan mitt ute i skogen. Och också enda dagen denna vecka som jag inte gjorde annat än att yoga.

IMG_3849IMG_3841

Räknas besök på ett reningsverk som äventyr? Isåfall så var det dagens äventyr den onsdagen. Det var iallafall ett äventyr för barnen som var med på studiebesöket, Oliver och hans klasskompisar. Vi fick lära oss om avlopp och om vikten av att bara spola ner kiss, bajs, kräk och toapapper. Inget annat. Damm innehåller kemikalier och hör inte hemma i vattnet. Bomull, tops, hårbollar och annat som man lätt spolar ner ska i papperskorgen, inte i toan. Nyttigt för barnen att lära sig och att se med egna ögon den äckliga sörja av avfall som måste slängas på soptippen för att det hamnat fel i avloppet. Ett besök på ditt närmaste reningsverk kan verkligen rekommenderas, det är både lärorikt, viktigt och roligt. Vårt närmaste reningsverk, Käppala Verket, har öppet hus 18 oktober.

IMG_3858
Halv studiedag i skolan betyder äventyr med mamma på eftermiddagen. Tur att jag kan styra min arbetsmängd och mina arbetstider en del så att jag kan passa på att hänga med barnen så mycket som möjligt. Vi startade dagens äventyr med att uppgradera våra skridskor till rätta storlekar, slipa och se om dem. Sen åkte vi skridskor några timmar i Childhoodhallen här på Lidingö – tiderna för allmänhetens åkning har nyss kommit igång. Ironiskt nog är det mest vardag dagtid som det är öppet – när alla barn är i skolan. Men på lördagar 11-13.45 är det öppet. Och som idag, när vi kunde sluta tidigt i skolan var det ett perfekt inomhusäventyr när det ösregnade ute. Snart, mycket snart lägger sig de första isarna och vi kan åka skridskor på naturis!

IMG_3865
Fredag var veckans äventyrshöjdpunkt, en seglingstur med en skidåkarkompis till mig. Hon skulle segla upp båten till vinterförvaring och jag fick följa med. Jag är verkligen ingen seglingsmänniska och kan nog räkna på en hand hur många gånger jag faktiskt suttit i en segelbåt så det var en kul upplevelse och en skön dag i ett höstvacker Stockholms skärgård.

Lördag. Ensam hemma med de två minsta barnen. Dessutom finväder och höstfärger. Vi tillbringade dagen ute i skogen bakom huset, lekte kull, kurragömma och lagade lunch på trangiaköket. IMG_3876
Söndag. Repetition av lördagsäventyret. Yr.no lovade regn framåt eftermiddagen så vi nyttjade förmiddagen till att lapa frisk luft och solstrålar. Lekar från gårdagens lektes igen och vi gjorde riktig varmchoklad på stormköket. Fast godast var nog att äta av chokladsmeten (grädde, kakao och socker)…! Är det ett äventyr, att göra samma sak två dagar i rad? Ja, det måste nog vara det, för annars skulle inte flerdagarsvandring, flerdagarsskidturer och liknande inte räknas som äventyr mer än första dagen. Huvudsaken är att upptäcka nya saker och att ha tid tillsammans med varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: