Dagens äventyr: Middag på trangiaköket
Deltagare: Jag och mina barn
Tid: Inte längre tid än vad det tar att laga och äta middag hemma
Vi har det körigt på torsdagar med lite för många aktiviteter samtidigt. Jag har tidigare löst det med att försöka förbereda maten så mycket det går hemma, hämta barn från hemspråk i skolan, dagmamma och från stallet, stressa hem, laga mat, stressa barnen igen och sen åka till äldste sonens orienteringsträning. Jag ogillar både stress och att ha fler än en aktivitet på samma dag, men orienteringsskolan är bara några veckor så vi står ut med att ha det så här en kortare tid.
Idag kände jag varken för att stressa barn eller vara inomhus. Så jag packade ned trangiaköket och middagsingredienser, hämtade barnen och åkte direkt till Säckatorp där IFK Lidingö SOK (orienteringsklubben) håller till. Där hittade vi en fin plats med bra klätterträd, plant underlag för vår filt och lagade middag på trangiaköket. Igår kväll fick jag en bra genomgång av Ola Skinnarmo om olika köks för- och nackdelar. Som jag skrev igår så dissade han allt kring Trangia… Men för oss, en sån här kväll, funkar det helt ok.
Till middag fick vi köttbullar i jordnötssås med råris, grönsaker och vatten. Trädklättring, kull och orienteringsskola följde efter middagen.
Recept:
Köttbullar
Kokosmjölk
3 msk jordnötssmör
1 tsk rödcurrypasta
Blanda allt och värm. Servera med råris.
När vi är på utflykt köper jag Risentas råris som är förkokt och bara behöver koka i 10 minuter. Jag kokar upp ris och vatten och sätter den sen i min hemmagjorda riskokarpryl gjord av liggunderlag och silvertejp. Där blir riset klart medan jag kan värma resten av maten på lågan.